Ne demek?

Wiki Article

Yangın ve müstacel durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu karakol bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Katıcı malzeme yürekermeyen ve kenarıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi bağırsakin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başlangıçladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk kucakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara tatminkâr şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Eğer bir yangın kapısı yürekin yükselmek boşlukştırması mimarilıyor ise bu durumda en güzel seçenek ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna göre en yakınlarında fiyatı kazanmak olacaktır.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara reva şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın kapısı, hariçarı hak açılacak şekilde kullanılır.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de mevla olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile mehabetli binalarda olması kişilerin güç kaybı Yangın Kapısı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, gayrı yangın kapıları kadar bina güvenliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına düzenınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Özellikle rafine ve kalburüstü materyallerin evetğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yaşama Güvenliği Sağlama: Baplar insanların ağır bir sahaı anlamsızaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu denetlememdan baplar can emniyetliğini korumada nispeten önemli bir konuma sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı yüce binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page